Mange af mentorklienter jeg har haft i forløb igennem årene, har fået netop dette spørgsmål – det berømte why, altså årsagen til du startede din business i tidernes morgen.

Overraskende mange kan ikke huske det. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt at huske sig selv på?

Kort sagt fordi det er dit anker. Det der sikrer at du ALTID træffer beslutninger med hjertet, og med en kurs som fører dig dertil hvor du lovede dig selv engang at ville hen.Og det er helt utroligt hvor hurtigt vi glemmer det.

Når bussen først kører, der er travlt, deadlines og du skal tage stilling til 117 ting – så går dit HVORFOR ofte i glemmebogen. En af de råd jeg ofte giver, til iværksættere i opstartsfasen er at lave en video til dem selv hvor de dokumenterer deres why.

Optager på telefonen, og fortæller sig selv hvorfor og hvad der er allermest vigtigt for dem.  Giver sig selv et løfte – definerer de vigtige ting og får dem dokumenteret.

Og hvorfor er det vigtigt at have på video eller gemt på telefonen? Simpelthen fordi du kan tage det frem mange år fra nu og tjekke op på livet som iværksætter.

Jeg gjorde det ikke selv, men jeg skrev til gengæld en hulens masse noter.

Og der hvor jeg ved at jeg er 110% tro overfor det løfte, er når jeg en dag som i dag kan sidde i Klitmøller og arbejde på anden uge, og bruge halvdelen på dagen på noget af det jeg elsker allermest – nemlig en tur ud på surfboard i bølgerne.

Mit løfte til mig selv dengang for 11 år siden var frihed.

En virksomhed som gav mig plads til at leve et liv med maksimal frihed.

Jeg ved når jeg sidder derude midt på havet og venter på bølgerne, at det er lykkedes – at jeg vitterligt har skabt et liv og en virksomhed som tillader mig at kunne tage mit kontor med ud i verden eller til der hvor det giver mest mening for mig at være. Og jeg ved også, at jeg har skabt et liv, med en frihed som jeg aldrig havde troet var muligt for bare 5 år tilbage.

Jeg har lovet mig selv at fastholde dette løfte mange år fremadrettet – fordi jeg ved, det er benzinen som betyder at jeg kan eksekvere og arbejde mere fokuseret og dedikeret for at få chancen for dette.

At eventyr fylder kontoen op med mere energi, gejst og lysten til at skabe endnu mere. 

Derfor ligger det mig også meget på sinde, at hjælpe andre med at vise vejen til mere frihed.
Fordi jeg ved at vi alle kan få præcis den mængde frihed som vi ønsker, men at det kræver, vi holder vores løfter overfor os selv