Er det muligt at tage en 200-timers intensiv yoga lære uddannelse i udlandet, og samtidig drive en forretning?

Det var som sådan ikke en udfordring jeg havde planlagt at give mig selv, men det er sådan min virkelighed er i disse uger her i Ericeira i Portugal.

For da jeg besluttede mig for tilbage ved årets start, at give mig selv den ultimative 40 års fødselsdags gave, en flow yoga uddannelse – var meningen at denne skulle have forløbet i april måned – hvor der som regel er mindre travlt i min virksomhed.

Men også her har Covid-19 betydet ændringer af planer, og således blev det til at vi i November nu er samlet på et lille sted i en lukket yoga-bobbel udenfor den virkelige verden for at gennemføre vores planlagte uddannelse.

Lad mig starte med at sige at vejen hertil ikke har været helt let. Først og fremmest har det forud været mere end usikkert om det overhovedet ville være muligt at komme ud af Danmark og til Portugal med den nuværende Corona situation, ligesom det naturligvis var en stor overvejelse for alle om vi ville tage ansvaret og risikoen ved at rejse.
Dertil kommer at November måned er midt i højsæsonen for DogCoach, altså ikke helt optimalt at skulle være væk for mig i flere uger.  

Og selvom både omverden og mit team er vant til at vi alle arbejde remote , så er det altså første gang at jeg i 3 uger er væk fra min computer i 10-12 timer af gangen, og ikke lige kan tage telefonen eller svare på en mail.

Dertil skal tilføjes at det er forholdsvist krævende at tage en 200 timers Vinyasa Flow uddannelse, som konkret  betyder 10-12 timers undervisning og træning hver dag – fra 7.15 – til efter aftensmaden, og med meget få selvstudie dage og pauser.

Jeg har forberedt mig så godt jeg nu kunne forud, men for at være helt ærlig så er det et max presset program, også mere end jeg havde forestillet mig. Såvel fysisk som mentalt.

”Men kan du virkelig være væk i hele 21 dage her midt i højsæsonen” spurgte en forretningsmand undrende inden jeg tog afsted. Og ja, det kan jeg – fordi det skal jeg kunne.

Er det optimalt at studere og træne i 10 timer om dagen, for herefter at skulle arbejde før de andre står op og når de går i seng om aftenen? Det klare svar hertil er NEJ. Men er det muligt? Hertil må jeg sige ja.

Det er muligt, fordi jeg har besluttet mig for at det skal det være. Det er hårdt, jep – men jeg har også accepteret at det er vilkårene for at det kan lade sig gøre at jeg er her.

Og helt ærligt, når jeg hører fra mange af de andre kursister om hvor meget de drømmer om at finde deres drømme karriere – så føler jeg mig uendelig heldig for at elske mit job – stadigvæk idag på snart 11. år.

Det interessante er, at når man selv stepper tilbage, så stepper andre op – og får muligheden for også at løfte og vise at de jo sagtens kan alene. Og jeg får muligheden for at give slip, fordi jeg er tvunget til det.

Og i virkeligheden er det jo nok noget af det der er allersværest ofte for os iværksættere.
At slippe kontrollen.
At tro på at det nok skal gå selvom vi ikke er med i alting hele tiden, at vi umuligt kan være bedst til alting hele tiden.

Med DogCoach er ambitionen  fortsat at drive en remote forretning.
En butik som også kan køre uden at jeg er over den 125% af tiden. Det betyder også, at jeg ikke ud af det blå skal opfinde alle mulige systemer for at det kan lade sig gøre. Selv ikke i en spidsbelastning som denne.

Men at de mange automatiske processer og guidelinies hjælper os. For det er klart, at når man skal have så meget arbejde udført på forholdsvis komprimeret tid så skal man have en ret klar køreplan.

Det fantastiske er,  at jeg nu får chancen for virkelig at lave en drytest på hvor remote på skalaen DogCoach er blevet, og at barren for hvad der egentlig er muligt lige er skubbet højere endnu.

Hånden på hjertet, så er det her eksperiment ikke noget jeg vil opfordre andre til at teste af på denne måde. For det er absolut en af de hårdere tests jeg nogensinde har lavet.

Men jeg tror også at det er præcis i situationer som disse man bliver meget bevidst om hvad der virker og ikke virker, hvordan man kan løse ting mest effektivt og ikke mindst hvad man kan justere når man kommer hjem.

Måske drømmer du ikke lige om at smutte afsted på 200-timers yoga uddannelse, men hvis du synes det kan være svært at finde tid til a holde ferie og weekend, eller føler at du er uundværlig for at din forretning kan fungere vil jeg udfordre dig med at tænke over følgende

  • Hvad ville der ske hvis du blev kørt ned og var syg og ikke kunne arbejde i morgen? Har du en plan for hvordan opgaver løses og hvem der kunne gøre hvad?
  • Hvilke tidskrævende opgaver kan du allerede nu arbejde på at automatiseret nu, få løst smartere eller få outsourcet til anden side?
  • Noter i de kommende 5 dage hvad du reelt bruger tiden på arbejdsmæssigt? Se på hvordan du eliminere tidsrøvere således du bliver mere effektiv
  • Hvis du har et team så tænk på hvordan I kan kommunikere mere effektivt?
    Kan I holde faste teammøder og bruge arbejdsredskaber som f.eks. Slack eller lign. for at minimere mængden af interne mails og opkald.
  • Sæt grænser. Øv dig i ikke at være tilgængelig altid. Fortæl kunder at de kan kontakte dig i hverdage og indenfor almindelige arbejdstid, og vær disciplineret om selv at holde fri når du har fri.

Få flere gode råd og værktøjer til hvordan du får mere maksimal iværksætter frihed ind i din hverdag som virksomheds ejer.

Se med her når jeg er inviteret til at holde et LIVE webinar om emnet af SpeakersBee.com d. 3.  december.

Klik ind og tilmeld dig her, det er GRATIS at deltage.

PS
Send endelig spørgsmål forud som du gerne vil have inspiration eller værktøjer til undervejs i oplægget – du kan fange mig på linn@getthere.dk eller de sociale medier.